LJUDPRODUKTION

Jag erbjuder både inspelning och postproduktion och jobbar med allt från ljudläggning av reklamfilm till ljudböcker. Läs Mer

LJUDPRODUKTION FÖR HELA KEDJAN

Studioinspelning

Studion hos mig är flytande byggd och ljudisolerad för ett torrt och bra ljud utan störljud från storstaden utanför. Inspelningsrummet rymmer upp till fyra sittande personer och kontrollrummet har bra med utrymme för kunder som vill sitta med under arbetets gång. Här spelar jag dagligen in speakerröster, poddar, ljudböcker, dialoger, ADR, musiker och Foley. Jag har ett urval av mikrofoner och mikrofonförstärkare av högsta klass.

Redigering

Efter att vi fångat den gyllene tagningen är det dags för redigering. Jag klipper bort oljud, puffar och pauseringar och kortar ner lite för långa samtal när det behövs. Om ljudet behöver tvättas från brus, brum eller andra missljud så har jag alla verktyg som behövs för att förbättra materialet och öka hörbarheten.

Ljudläggning/ sounddesign

Vid ljudläggning läggs alla ljudeffekter på som behövs för att förstärka budskapet på bästa möjliga sätt. Vi adderar alltifrån fotsteg och fåglar till dramatiska explosioner och ser till att varje detalj berättar rätt sak. Samtidigt läggs rumsklang och filtrering på ljud och dialog för att den ska kännas realistisk. Vi bygger en ljudbild som förhöjer lyssnarens upplevelse helt enkelt.

Mix och mastering

Sista steget i varje ljudproduktion är att mixa och mastra materialet. Då mixas röster, ljud och musik ihop och volymen anpassas efter den plattform materialet ska höras på. Jag mastrar dagligen material för TV4, SVT, YouTube, Spotify, Storytel och webb.