PODCAST

Jag erbjuder både helhetslösningar och separata tjänster inom podcastproduktion. Oavsett om du ska starta en ny podd eller om du redan har en, så hjälper jag dig att göra den så bra som möjligt.

Framsidebild till podcasten Köksbordspodden
Framsidebild till på djupet - Socialstyrelsens podcast
Framsidebild till spelskaparna
Framsidebild till Stolpe Stories
Framsidebild till Vårt benlösa liv

HUR GÖR MAN EN PODCAST?

Vill du starta en podd, men osäker på hur du går tillväga? Jag hjälper dig att göra din idé till verklighet. Allt du behöver är just bara en idé.
Här nedan finns en kort beskrivning av varje steg i processen.


Förberedelser

Innan vi trycker på Record för första gången behöver jag veta lite mer om din podd. Vi tar ett uppstartsmöte och diskuterar fram ett passande upplägg för dig. Vi förbereder manus eller stödpunkter så innehållet landar ungefär där du tänkt dig.
Om du behöver extra stöd med intervjuteknik, manus, innehåll och koncept, kan jag med hjälp av samarbetspartners ge er allt stöd du behöver för att få så bra resultat som möjligt.

Inspelning

Dags för inspelning! Inspelningsrummet hos mig rymmer upp till fyra personer och är byggt enligt konstens alla regler för ett proffsigt och torrt ljud, utan störande bakgrundsljud eller ekande väggar.

Studion ligger centralt i Stockholm på Gästrikegatan 9 vid sankt Eriksplan.

Jag är med under inspelningen och sköter allt det tekniska, så du bara behöver fokusera på innehållet.

Om du vill spela in podcasten på plats hos dig har jag portabla lösningar och kommer till dig med all teknik som behövs, eller tipsar er om vad ni kan köpa in.
Men tänk på att studioinspelning alltid kommer låta bättre än hemmainspelning.

Efterarbete

Efter inspelningen klipps podden. Onödiga pauser och missljud städas bort, vilket gör att pdden låter proffsigare och tajtare. Du är med och styr innehållet hela vägen och tar innehållsmässiga beslut.

Om du behöver en jingel till podden, så hjälper jag er gärna med det. Och även med ljudeffekter och bakgrundsmusik om det behövs.

Till sist mastras avsnittet så att det låter lika tydligt och starkt som andra poddar.

Publicering

Efter att avsnittet är godkänt hjälper jag dig att publicera podden så den släpps på utsatt datum och till alla olika podcast-plattformar. Ni får också tillgång till statistik på antal lyssningar.

STUDION

Gästrikegatan 9
113 62 Stockholm

+4670 810 72 89
hugo@hugolundgren.se

IMDB
LinkedIn